Herinrichting Olen-Centrum: de 1e meedenkavond over fase 2 volgt op 14 september. Na de heraanleg van de gewestweg N152 worden het dorpsplein en de omliggende straten opnieuw ingericht.

Het gemeentebestuur wil graag de suggesties en ideeën van de inwoners horen over hoe die inrichting kan gebeuren. Uitgangspunt zijn de vragen Hoe zie jij Olen-Centrum in 2020? Hoe zou jij het dorpsplein en de omliggende straten inrichten? Daarom organiseert de gemeente een reeks van meedenkavonden.

De eerste meedenkavond heeft plaats op maandag 14 september om 20.00 uur in lokaal dienstencentrum Komie Geire, Herentalseweg 1. Bert Smits, participatiedeskundige bij Levuur, zal de meedenkavonden begeleiden.

Om de avond praktisch voor te bereiden, vragen we de deelnemers om vooraf te laten weten of ze aanwezig zullen zijn. Dat kan bij het eenloket ruimte, 014 27 95 08, info@olen.be of online via www.olen.be/eloketoverzicht.

Wie er op 14 september niet kan bijzijn, kan alvast woensdag 28 oktober noteren. Dan is de tweede meedenkavond gepland.

Stand van zaken fase 1

Van 4 juni tot en met 3 juli lagen de plannen voor fase 1, het heraanleggen van de gewestweg en het aanleggen van gescheiden riolering met infiltratie naar het Ven, voor iedereen ter inzage. De gemeente ontving een dertigtal bezwaren.

Het college van burgemeester en schepenen onderzocht de bezwaarschriften en formuleerde een advies. Daarna vertrok het dossier naar de dienst Ruimte Vlaanderen van de Vlaamse overheid. Deze dienst beoordeelde het dossier en recent ontving de gemeente de vergunning voor de werken.

Mensen die tijdens het openbaar onderzoek een bezwaar indienden, krijgen hierover nog persoonlijk bericht. De uitvoering van fase 1 is voorzien in 2016.

Info: eenloket ruimte, Boekel 7, 014 27 95 08, info@olen.be, www.olen.be/eloketoverzicht